Dołączam i ja do szanownego grona ;) Na razie niestety nie jeżdżę, bo jestem na etapie uszczuplania portfela w urzędach To moje pierwsze dwa kółka i ma służyć zarówno mi, mojej przyszłej żonce, jak i nam obojgu na raz
Witam
Studiując uczciwie wcześniejsze Działy tego Forum dopiero teraz tu dotarłem.
Pozdrawiam użytkowników KLE.
Sam posiadam KLE 500 z 2004 r. z aktualnym przebiegiem 30.500 km.
Sprzęt całkowicie spełnia moje oczekiwania odnośnie sposobu jego wykorzystania, tj. do turystycznych jazd po szosie i w lekkim terenie.
Nigdy nie zawiódł.
Przerobiłem kanapę, posiada dodatkowe wyposażenie (gmole, grzane manetki, 3 kufry na stelażu, przewody hamulcowe w stalowym oplocie,...). Pomyka niezawodnie. Ma też swe słabsze strony (np. nierówna praca na wolnych obrotach, brak wskaźnika poziomu paliwa) lecz mnie one nie przeszkadzają.
Pozdraiwm
Trol
Motocykl: KLR 250
Wysłany: 27 Sierpień 2010, 22:02
Mam wprawdzie KLR 250 ale nierówna praca na wolnych nie bierze się znikąd .
Sprawdż zawory , może gażnik , ZAPANÓJ nad tym . W przeciwnym razie zgodnie z zasadą , że jedno może popsuć się na skutek drugiego - możesz w niedalekiej przyszłości mieć poważne wydatki i unieruchomione moto ( np. tfu tfu , odpukać , zbyt lużny łańcuch rozrządu ) .
Pzdr.
_________________ Były różne . Teraz akurat KLR 250 - taki mały diabołek
Trol dzięki za radę.
Mnie również ta nierówna praca na wolnych obrotach nie przypada do gustu.
Jednak w tym czasie moto było już kilkukrotnie na okresowych przeglądach serwisowych w ASO. Tam każdorazowo twierdzą, że wszysto sprawdzili, wyregulowali i jest OK.
Pytałem też kilku posiadaczy KLE 500 - potwierdzają występowanie tego zjawiska po przejechaniu ok. 25.000 km.
Nieco uspokojony monitoruję tę kwestię. Jak na razie nierównomierność pracy silnika nie pogłębia się. Choć jestem na to wyczulony.
Pozdrawiam Radom. Trzy dni temu bawiłem w Białobrzegach, a to już blisko do Ciebie.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum