Witam!!
W ERZE najtańszy abonament to koło 15 zł netto miesięcznie .. do tego moduł z allegro z firmy Vidiaq ile dobrze pamiętam .. prosta Nokia 5100 i gra gitarra ..... ja mam tak i garaże i firmę i serwerownie porobione ... do moto mam już kupione ale nigdy nie zostawiam samego a garaże sa pilnowane .. więc nie wiem czy będę montował ..
ALE !!!!! Ja bym był ostrożny z twierdzeniem że .. "zablokujesz i nikt nie odpali" ... bo wymontowanie tego szczególnie w moto to pestka ..... dobry system to taki który nie mówi o sobie że jest na pokładzie ....
Prawdą jest natomiast że GPS jest fajny bo dość dokładny ... super rozwiązaniem by było połączenie GSM z GPS ..... wysyła SMSy z pozycja co jakiś tam czas .. a nie trzeba w pizdu drogiego abonamenty płacić ... może juz są takie bajery na allegro ....
słuchajcie jeśli chodzi o GPSa to oczywiście jest to urządzenie z certyfikatem montażu i urządzenie (AutoGuard) z homologacją, urządzenie działa z pomocą GPS i GSM, logiczne jest że nie jest to na widoku... a każda próba zakłócenia sygnału bądź alarm jest kierowany do Was na komórkę... jeśli chodzi o tą blokadę to napewno za jakiś czas ktoś ją może i rozbroi ale trochę mu to zajmie...
Conrado84,dajmy przykład moto ci wpakują na busa i nie zdążysz nic zrobić ,to powiedz mi jaki to ma zasięg jeżeli buchną ci go z po domu z warszawy a on będzie w Gdańsku czy on ma w sobie jakiś czujnik ze powie ci ze on znajduję się dokładnie w gd i gdzie dokładnie jest
dokładność pomiaru z urządzenia GPS +/- 7-15m (w zależności od warunków typu wysokie zabudowania, parkingi podziemne itd...) mogą Ci zwinąć moto i wywieźć za granicę to ma zasięg wszędzie gdzie mają zasięg satelity mało tego jak Ci buchną moto to jest tzw monitoring który tego pilnuje powiadamia Ciebie a jeśli Ty potwierdzisz że Ci zasunęli sprząta to monitoring informuje o tym policję, jeśli za granicą to Interpol poza tym jeśli wysadzą Cię z moto to dzwonisz na monitoring i informujesz o tym i prosisz o zablokowanie sprząta.
Mało tego możesz np pożyczyć moto i obserwować gdzie ktoś na nim jedzie generalnie temat dość rozległy... dużo by pisać...
spokojnie jeszcze Poniedziałek trwa... :) zarzuciłem temat przełożonym :) myślą nad ofertą dla motocyklistów... tzn specjalny abonament i cena urządzenia teoretycznie urządzenie dotychczas kosztowało 1099zł netto ale na dzień dobry wiem że dla Was mogę zrobić cenę 899zł netto ale walczę żeby to było ok 690zł netto czekam na decyzję zarządu...
Conrado84, to może być to dobre jak się zamieści tą pluskwę w moto tak żeby nie znaleźli i bez zatrzymywania go tylko wsiąść na następne moto i za nim po chwili -bande porządną zebrać i skopać tyłki a potem zadzwonić na policję
no zgadza się jeśli chodzi o GPS to troszkę by się zeszło z zamontowaniem i zdemontowaniem ale jestem w trakcie załatwiania fajnego gadżetu z Niemiec wielkości troszkę mniejsze od pudełka zapałek i to będzie banalnie proste w montażu każdy sam to zamontuje do motorów, skuterów a nawet auta żony he he negocjuję ceny... wstępnie to kosztuje ok 140Euro.
kaszub, Oki na pewno dam znać... z GPSem jest kiepsko bo abonament co miesiąc nie można zawiesić usługi, a ten mały gadżecik z Niemiec jest bez abonamentu :):) i banalny montaż...
Motocykl: ZX6R
Wiek: 25 Dołączył: 04 Lis 2009 Posty: 623 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: 2 Sierpień 2010, 15:15
powiem tak ... iż realnie swego czasu miałem takie urządzenie na pokładzie auta służbowego( jedna z zaprzyjaźnionych firm udostępniła samo urządzenie) i co ciekawe koszty zamykały się miesięcznie w granicach 35 zł (doładowanie samego gsm)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum