MojeKawasaki.pl Strona Główna

Sklep Mapa GoogleMapa Google  POCZTA Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Rejestracja  Zaloguj   

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: zdrojek
5 Październik 2009, 10:12
Pozdrawiajace nas bzyki. Odpowiadac?
Autor Wiadomość
-zx7r- 

Motocykl: kawasaki zx7r
Piwa: 5/4
Wysłany: 11 Czerwiec 2010, 23:12   

macham raz i dłużej :-)

Nic na siłę, lewy pas,gaz i płynę....

Tylko zakręt jest wyzwaniem...mistrzowie prostej możecie iść do domu!
Postaw piwo autorowi tego posta

michal78 

Motocykl: zrx 1100
Piwa: 4/6
Wysłany: 11 Czerwiec 2010, 23:43   

tylko uwazaj zebys sie nie zawiesil!!! :lol:

decu 
coffe zx6r 636

Motocykl: 636 05"
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 12 Czerwiec 2010, 15:37   

Cytat:
Po pierwsze 15latek/błazen nie wie co PRAWDZIWI MOTOCYKLIŚCI MAJĄ ZE SOBĄ WSPÓLNEGO!!TO SPOŁECZEŃSTWO jest jak RODZINA. A oni tego nie rozumieją, muszą dorosnąć.

pewnie masz troche racji ale taki "niedorośnięty 15-latek też może być zamiłowany w motocyklach a jezdzi bzykiem bo np. rodzice tylko na to sie zgodzili biorąc pod uwage nagonke w mediach na dawców,warzywa itp. oraz wiek i dochody owego chłopaka to może być dość spora barjera więc chyba nie należy wszystkich z góry przekreślać?
ja za czasów bzyka też koło 15 lat miałem o machaniu dowiedziałem sie z neta z jakiegoś forum więc jak sie chce to można? od tamtego czasu stale to praktykuje chociaz fak faktem sqterowcowi pierwszy nie machne....
nie z racji wyższości mojego motocykla a z racji niektórych nie wiedzy i pozniej patrza jak na ufo :mrgreen:

-zx7r- 

Motocykl: kawasaki zx7r
Piwa: 5/4
Wysłany: 12 Czerwiec 2010, 22:11   

decu napisał/a:
Cytat:
Po pierwsze 15latek/błazen nie wie co PRAWDZIWI MOTOCYKLIŚCI MAJĄ ZE SOBĄ WSPÓLNEGO!!TO SPOŁECZEŃSTWO jest jak RODZINA. A oni tego nie rozumieją, muszą dorosnąć.

pewnie masz troche racji ale taki "niedorośnięty 15-latek też może być zamiłowany w motocyklach a jezdzi bzykiem bo np. rodzice tylko na to sie zgodzili biorąc pod uwage nagonke w mediach na dawców,warzywa itp. oraz wiek i dochody owego chłopaka to może być dość spora barjera więc chyba nie należy wszystkich z góry przekreślać?
ja za czasów bzyka też koło 15 lat miałem o machaniu dowiedziałem sie z neta z jakiegoś forum więc jak sie chce to można? od tamtego czasu stale to praktykuje chociaz fak faktem sqterowcowi pierwszy nie machne....
nie z racji wyższości mojego motocykla a z racji niektórych nie wiedzy i pozniej patrza jak na ufo :mrgreen:

Nie przekreślam, dlatego pisałem że muszą dorosnąć, wtopić się w NASZE szeregi :-) napewno ich nie ganie czy potępiam...czasami mnie drażni ich dzwięk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A tak to parę razy widziałem lepiej ubranych niż kolesi na ścigaczach. Cały np Alpinestars.
parę razy machnąłem do squterowca i patrzył na mnie dziwnie...wiec czekam na ich znak. :mrgreen:

Nic na siłę, lewy pas,gaz i płynę....

Tylko zakręt jest wyzwaniem...mistrzowie prostej możecie iść do domu!

Biniek 
Maneta->Łogień!

Motocykl: GPZ 500S
Piwa: 8/2
Wysłany: 12 Czerwiec 2010, 22:42   

decu napisał/a:
może być zamiłowany w motocyklach a jezdzi bzykiem bo np. rodzice tylko na to sie zgodzili

Lepiej by sobie simsona kupil :mrgreen: ja powiem to jeszcze raz: jak jezdzilem Ogarem i machalem motocyklistom, to baaaardzo rzadko mi odmachiwali, ale jak ktorys juz odmachal to czulem sie taki dowartosciowany, ze jednak tez naleze do spolecznosci ;-)

decu 
coffe zx6r 636

Motocykl: 636 05"
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 13 Czerwiec 2010, 01:37   

simson? hmm raczej odpada wyobraź sobie masz 15 lat stoi przed toba możliwosc dopjazdy do szkoly wyrywanie lasek co bys wybrał simsona czy sqter który powiedzmy że jakoś tam wygląda ;)

Biniek 
Maneta->Łogień!

Piwa: 8/2
Wysłany: 13 Czerwiec 2010, 10:20   

Simsona :mrgreen: Przynajmniej ma biegi i wyglada mniej wiecej jak motocykl :mrgreen: A jak mam wiecej gotowki to jest w czym wybierac w klasie 50ccm np RG, aprilla 50ccm sporo tego jest ;-)

WARIX 
Psychomoto

Motocykl: ZX6R 636 NINJA
Wysłany: 20 Czerwiec 2010, 19:09   

te podrasowane skutery 50ccm latają prawie jak moto (do 140-150kmh) tylko nikt się nie zastanawiał jak tym wyhamować :-( tylko jak mu dodać mocy aby był szybszy

Moje kochanie -> http://www.bikepics.com/members/warix/

BAUmk 
Kawasaki Team

Motocykl: ZX-10 R 2007
Piwa: 7/6
Wysłany: 20 Czerwiec 2010, 20:29   

Witam!!
Był szybszy i WCHODZIŁ NA GUMĘ .. :-) .. bo to co łebki wyczyniają np. w Kaletach to SZOK !!!! :mrgreen:

miszi 
klepiący zaworami

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 22:10   

Mi natomiast jakiś tydzień temu machnął małolat na chińczyku. Oczywiście również go pozdrowiłem.
Sam jeździłem skuterem i wiem jaka to radość i przyjemność kiedy ktoś jadący na większym sprzęcie cię pozdrowi, jednak jeżdżąc skuterem byłem lekko onieśmielony tym, że jadę bzykiem, pozdrawiam motocyklistów a oni się na mnie patrzą z politowaniem i nie odpowiadają mi. Z czasem przestałem pozdrawiać motocyklistów bo nie miało to sensu (nikt mi nie odpowiadał). DO czasu kupna GPZta. Teraz macham pierwszy albo odpowiadam na pozdrowienie. Nie ma z tym problemu.
Więc jak widać, takie olewanie skuterowców którzy do nas machają potrafi im lekko "podciąć skrzydła" (proszę nie dopatrywać się w tym jakiejś aluzji do Hondy :-P )

BoBoGPZ 
aka. Jabol

Motocykl: Honda CBR600 F1 PC19
Piwa: 1/6
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 21:07   

miszi, podcinasz mi skrzydła ?? A ja Qrwa myślę czemu mi się ciągle coś pierniczy w moto :mrgreen:

mrozzi 
wasabi

Motocykl: ZX6R
Wysłany: 31 Lipiec 2010, 16:50   

Na wstępie pragnę serdecznie powitać wszystkich miłośników Kawy w postaci wszelakiej, jako że jestem tu po raz pierwszy :-D

Pamiętam, jak za łebka dostawałem skrzydeł, gdy jakiś "dorosły" motocyklista odmachnął. Być może od niechcenia, ale wtedy czułem się ważny. :lol: Fakt faktem jeżdżący skuterami to nie motocykliści - opanowanie bzyka jest dosłownie dziecinnie proste, co innego duże moto. Ja zawsze odmachuję, bo wiem jakie to dla nich ważne ;-) Sam się jednak z pozdrowieniami nie wyrywam, bo to już zupełnie inna kwestia. Swoją drogą raz chłopaczek zaliczył glebę po tym, jak postanowił się przywitać i od tej pory mam mały dyskomfort... Oczywiście pomogłem mu wstać, żeby nie było 8-)

kaszub 
Piwosz

Motocykl: ZX6R /ER5
Piwa: 44/28
Wysłany: 31 Lipiec 2010, 20:19   

mrozzi, powitalnia jest tutaj http://www.mojekawasaki.pl/viewforum.php?f=16 ;-)

Faceci są jak motocykle - nie zalejesz nie pojedziesz…

SPRZEDAM ER 5 98 ROK CZARNA JAK CIĘ INTERESUJE PISZ PW

Saul 

Motocykl: ER 5
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 1 Sierpień 2010, 10:11   

Ja wychodzę z założenia, że nie każdy skuter to pojazd prowadzony przez małolata. Przecież tata mógł pożyczyć skuter od synka, bo coś mu w 636 się popszuło i jedzie do mechanika. I co wtedy ch*ja, nie pomacham, ale jak już naprawi to mu rękę w wizjer wsadzę :mrgreen: Ogólnie jestem za machaniem kolanem, taki zwyczaj podobno jest popularny na zachodzie i bardziej bezpieczny, ale niestety u nas chyba niezrozumiały lub nad interpretowany, że niby chcę kogoś olać :-D

czarna 
ZX 6R '08

Motocykl: ZX 6R '08
Wysłany: 1 Sierpień 2010, 13:22   

z tego co wiem to machnięcie lewą nogą to podziękowanie, u nas to się tak nie spotyka

Odpowiedz do tematu