ZX9R 900C "CYKLOP" na NOWSZY model co potrzeba ?

Jak przerobic motocykl, wasze przeróbki...

Moderator: michu

ZX9R 900C "CYKLOP" na NOWSZY model co potrzeba ?

przez skrzypolzx9r » 26 sierpnia 2010, o 18:01

Witam. Dawno mnie na forum nie bylo, ale to z braku czasu...
Mam pytanie dotyczace przerobki "cyklopa" ZX9R 900C rok98 z jednym reflektorem na ten nowszy model z dwoma reflektorami, co dokladnie potrzeba oprocz czachy, reflektora, airboxow,... czy stary stelaz i szyba bedzie jakos pasowala czy tez trzeba wymienic i przedewszystkim czy to bedzie pasowalo, czy pasuje cos od modelu zx6r :?:
Przerabiam tylko i wylacznie ze wzgledow upodobania i mam nadzieje stare czesci uda mi sie sprzedac po calej przerobce :roll:
 
Posty: 135
Dołączył(a): 3 listopada 2007, o 21:10
Lokalizacja: Leszno

przez pakaaa » 2 września 2010, o 20:46

Stelaż inny, szyba również inna. Od ZX-6R pasuje reflektor napewno możliwe że szyba też ale ręki nie dam sobie uciąć
A umiesz z klamki?
 
Posty: 274
Dołączył(a): 18 maja 2009, o 12:44
Lokalizacja: DBRN

przez Tobi » 3 września 2010, o 10:04

najlepiej kup czasze, jeżeli jesteś pewien że chcesz to przerabiać i zobaczysz czy podejdzie szyba i stelaż, szyba i reflektor na 100% pasuje od modelu po 2000 roku, mam gdzieś numer do gościa który brał ode mnie kiedyś czaszę właśnie na taką przeróbkę, podpytam go co i jak, uderz do mnie na gg to i Tobie dam ten namiar
 
Posty: 621
Dołączył(a): 2 czerwca 2007, o 02:10
Lokalizacja: z nienacka

przez kaszub » 3 września 2010, o 15:20

o ile pamiętam to kolega jakis od nas z forum to robił przerubke i miał z roku 99 tylko nie pamiętam jego nick i była to chyba niebieska zx6r :roll:
 
Posty: 3773
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 18:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez Jce_Man » 5 września 2010, o 12:53

Cze przerabiałem 9-kę z 99 http://www.bikepics.com/members/jacek01/99zx9r/ , więc tak zmieniałem
-czachę
-szybę
-lampę
-air box-y
-nakładki na air box-y [ nosek i nakładki wewnętrzne]
-stelaż pod licznik
-licznik
-ustawienie pinów w kostce licznika

Co do szyby z 6-ki to małe prawdopodobieństwo żeby siadała ,[ czacha w 6 górą się zwęża]
Jeśli masz jakieś pytania to pisz.

[ Dodano: 5 Wrzesień 2010, 13:55 ]
jeszcze kostkę do lampy zmieniałem i grubsza masę do lampy puściłem bo na tej oryginalnej coś mi się grzał kabel.
http://www.bikepics.com/members/jacek01/
100/GPZ305 200/GPZ600 300/ZX-9R
 
Posty: 213
Dołączył(a): 17 czerwca 2007, o 22:08
Lokalizacja: xxx

przez Lester1970 » 5 września 2010, o 13:46

Jce_Man ostatnio widziałem taka na alledrogo jeśli się nie myle :-P
 
Posty: 1876
Dołączył(a): 18 września 2009, o 08:05
Lokalizacja: ????????

przez Jce_Man » 5 września 2010, o 14:13

moto już pewnie z 1.5 roku albo 2 temu poszło w kraj , sam ją widziałem w tamtym roku na allegro , jakiś kutas dopadł niebieskiego spraya i trochę weny twórczej i pomalował parę elementów+ nakielki mocy na ramie ,a le co zrobić , moto było nie do zajechania :)
http://www.bikepics.com/members/jacek01/
100/GPZ305 200/GPZ600 300/ZX-9R
 
Posty: 213
Dołączył(a): 17 czerwca 2007, o 22:08
Lokalizacja: xxx

przez Tobi » 6 września 2010, o 11:15

szyba pasuje na 100%, bo sprzedaje takie co jakiś czas, nawet mareczek brał ode mnie szybę z zx6r i zakładał do zx9 pasuje jak ulał, czasza różni się tylko mocowaniem z owiewkami bocznymi. Jak robisz moto dla siebie i liczysz się z groszem to stelaża od licznika i samego licznika nie musisz zmieniać.
 
Posty: 621
Dołączył(a): 2 czerwca 2007, o 02:10
Lokalizacja: z nienacka

przez Jce_Man » 8 września 2010, o 18:59

jeżeli chodzi o licznik i stelaż to trochę lipa , po spasowaniu wszystkiego chodziło to na żyletki , a co do stelaża to ma inne mocowanie do czachy i trzeba to wszystko przerabiać
http://www.bikepics.com/members/jacek01/
100/GPZ305 200/GPZ600 300/ZX-9R
 
Posty: 213
Dołączył(a): 17 czerwca 2007, o 22:08
Lokalizacja: xxx

przez skrzypolzx9r » 17 września 2010, o 23:17

WIELKIE DZIEKI wszystkim za odpowiedzi, ostanio porozkrecalem moja zx9r i kumpla nowsza i poprzymierzalm czesci, wszystko pasuje, ale jednak to za drogi interes! Pozostaje przy oryginale!
 
Posty: 135
Dołączył(a): 3 listopada 2007, o 21:10
Lokalizacja: Leszno

przez kaszub » 17 września 2010, o 23:24

2500zł najmniej co??
 
Posty: 3773
Dołączył(a): 3 lipca 2009, o 18:48
Lokalizacja: Kaszuby-GKA/GDA/GWE

przez Tobi » 18 września 2010, o 09:26

nie było by tak źle jakbyś sprzedał stare części, a masz je w bdb stanie to mega różnicy nie będzie max 500 zł byś dołożył pewnie
 
Posty: 621
Dołączył(a): 2 czerwca 2007, o 02:10
Lokalizacja: z nienacka


Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
cron