MojeKawasaki.pl Strona Główna

Sklep Mapa GoogleMapa Google  POCZTA Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Rejestracja  Zaloguj   

Poprzedni temat «» Następny temat
Usunięcie pierwszej przeustnicy >> ZX
Autor Wiadomość
BAUmk 
Kawasaki Team

Motocykl: ZX-10 R 2007
Piwa: 7/6
Wysłany: 17 Luty 2010, 13:51   Usunięcie pierwszej przeustnicy >> ZX

Witam!!
Długo myślałem czy to dawać .. ale kto bardziej odważny i się już bawi w mody konkretne .. A jest przynajmniej 2 kolegów co rasują ZX-a :-) .... to mogą sobie poczytać czy obejrzeć ...
Gość podaje tez wykresy z hamowni .. tym to raczej nie trzeba się sugerować ... ale można to wypróbować ...
TYLKO NA MIŁOŚĆ BOSKĄ UWAŻAĆ na te śrubki ( czy co tam) co by nie wpadły jakoś cudem do CYLINDRA :-)

http://www.zx-10r.net/forum/showthread.php?t=51847

piotrekb_tt 
Piotrekb_tt

Piwa: 2/1
Wysłany: 23 Luty 2010, 14:51   

A w 636B też to zadziała? :mrgreen:
Bo tam nic nie jest napisane na ten temat, a wiem że u mnie są bardzo podobne przepustnice z podwójnymi łopatkami.

Fazorex82 
mialem zx10r '06 :D

Motocykl: yamaha xtx 660
Piwa: 3/1
Wysłany: 23 Luty 2010, 15:28   

A ja znowu bede sie upieral ze moze byc to niezdrowe dla niuni.Panom z kawasaki napewno by nie umknelo to uwadze gdyby dawalo wieksza moc czy cos no i mniejsza mase motocykla :mrgreen:
Postaw piwo autorowi tego posta

Katsumoto 

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 6 Marzec 2010, 15:33   

Fazorex82,

Ja myśle, że te dodatkowe przepustnice sterowane przez komputer sluza tylko do łagodniejszej reakcji silnika na zmianę obciążeń... Pomaga to do kontroli obrotow silnika zmniejszajac ostrzejsza reakcje na dodanie gazu co jest pozytywne na wyjsciu z zakretu wlaszcza jak nawierzchnia nie grzeszy przyczepnością...
Po zdjęciu tych przepustnic silnik bedzie reagowal gwaltowniej na ruch przepustnicy.
P.S. Możliw ze sprawdzę to w ER6n jak wiosna w koncu przyjdzie i moze zdam reacje jak sprzet się zachowuje ;-)
Pozdro...

Pokor 

Motocykl: CBR 1000F DUAL sc24
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 28 Kwiecień 2010, 07:53   

Wywalaj i sie nawet nie zastanawiaj moto zaczy gadac prawie jak gaznikowiec ze wscieklizna , dotego lejki , filtr powietrza inne kolo foniczne i juz bedzie fajnie .:D Łagodzenie przebiegu??? to nie motocykla dla dziewczynki tylko faceta z jajami, a kazdy producent kastruje motocykle zeby puznie ciagnac kase za odblokowywanie ich, nie jest to takie kastrowanie jak w przypadu niemcow co potrafia ze wzgledu na przepisy urwac 30 koni ale napewno mozna z fabrycznej sztuki troszke wiecej wycisnac.

BAUmk 
Kawasaki Team

Wysłany: 28 Kwiecień 2010, 10:31   

Witam!!
No cholera .. zastanawiam się :-) .. Po wywaleniu kata jakoś nie widzę pogorszenia zachowania silnika .. no może tylko to że gdzieniegdzie kolanka zaczynają się robić fioletowe i to muszę sprawdzić ... ale to temat na inny dział ...
Tak czy inaczej już teraz mam wrażenie że ZX potrafi ukarać za błędy przy manetce i to bardzo boleśnie .. więc nie wiem czy mi potrzeba jeszcze więcej "dołu" :->

[ Dodano: 12 Maj 2010, 21:41 ]
Witam!!
Zgłębiłem temat i jest tak dokładnie jak pisał kolega wyżej .. w 100% ma rację ...
Czasem jak jadę w winklu w dużym pochyleniu i nagle dodam gazu ( z braku umiejętności oczywiście) to SZARPNIE mną strasznie ... odejmę gazu .... po chwili znowu to samo zrobię ALE moto już tak nie szarpnie ;-) .. i od tego właśnie są te pierwsze przepustnice ...
TYLE TYLKO że mają jeszcze jedno zadanie .... podczas jazdy czasem bywa tak że silnik żeby najefektywniej oddawał moc nie potrzebuje w pełni otwartej przepustnicy :-( ... jakiś tam balans ciśnienia itp ... ogólnie to czary mary z podciśnieniami .. i wówczas my odkręcamy na full ale pierwsze na podstawie map w kompie sterują przepływem żeby wszystko było skierowane na najlepsze przyspieszenie :-( .....

bodzenty 
przechuj ninia

Motocykl: zx10r 06'
Wysłany: 13 Lipiec 2010, 09:48   

witam czy ktos juz przeprowadzil ten zabieg w moto i jak sie sprawy maja

pwn 
MotoRacing Team

Motocykl: podparty na kolanie
Piwa: 5/4
Wysłany: 20 Sierpień 2010, 17:03   

bodzenty napisał/a:
witam czy ktos juz przeprowadzil ten zabieg w moto i jak sie sprawy maja

Spójrz post wyżej.

636 
dawca orgazmów

Motocykl: ZX-6R '08
Piwa: 20/13

Wysłany: 20 Sierpień 2010, 23:33   

a ja tez mam zdemontowane i bangla

http://www.bikepics.com/members/danio636/

bodzenty 
przechuj ninia

Wysłany: 30 Sierpień 2010, 12:18   

636 a jak spalanie po wyjeciu tych przepustnic skoro ich niema to i cisniena tez wtedy przepustnice otwieraja sie na full tak ,i czy to sie obawia wiekszym spalaniem

636 
dawca orgazmów

Motocykl: ZX-6R '08
Piwa: 20/13

Wysłany: 30 Sierpień 2010, 12:29   

Z tym ze ja mam zx6 hm zmien avatara bo mnie zmylil :D

http://www.bikepics.com/members/danio636/

BAUmk 
Kawasaki Team

Wysłany: 30 Sierpień 2010, 14:44   

Witam!!
Ja dalej nie mam odwagi tego wyjąć .. ale sporo czytałem na ZX-10.net .. i wygląda że ok. 160 osób ma to wyjęte na tym forum .... Coś wymyślają że jest jakiś problem z czymś co nazywają A/F _ co to jest to nie mam pojęcia ;-) ....
Parę osób miało sporego klina z odkręceniem śrub .. są na czerwonym kleju .. trzeba podgrzać i puszcza łatwiej ..
Ja ostatnio rozbierałem airboxa .... myłem KN-a, wymieniałem świece i przy okazji wyciąłem jeszcze przegrody w tych gumach co idą przez ramę do airboxa ... Te gumy mają takie pionowe przegrody .. dość sporo zwężają światło dolotu i jakieś takie dziwne są ;-) .. więc wyciąłem toto jak i spora część barci za Oceanem :-) ....

bodzenty 
przechuj ninia

Wysłany: 31 Sierpień 2010, 17:01   

ja wczoraj usunołem te przepustnice i te zweżki odrazu jak mialem wszystko na wierzchu roznica jest znaczna szczegolnie w momencie obrotowym duzo lepiej przyspiesza :-) ,wiec polecam ,hmm zobaczymy jak sie to ma do spalania
PS male pytanko tak dla porownania ile robicie kilometrow do rezerwy na pelnym baku tak jadac turystycznie
pozdrawiam

BAUmk 
Kawasaki Team

Wysłany: 31 Sierpień 2010, 21:29   

Witam!!
Heh.. no dzisiaj już mi się nie chce ... ale jutro też wydłubię te przepustnice ;-) ...
W sobotę ma być już sucho to będzie test do Cieszyna i do Czech ;-) ....
Chociaż jak dla mnie to ten motocykl to i tak już tak napierdala ze szok :-) .. to pewnie odlecę jak "znacznie lepiej przyspiesza" :-)

Odpowiedz do tematu